У рамках «Днів енергії» у Вінниці, у Центрі адміністративних послуг, відвідувачам пропонували заповнити анкету з декількох питань щодо енергозбереження. Кожен учасник отримував у подарунок енергозберігаючу електричну лампочку. Майже двісті вінничан взяли участь в анкетуванні.

Ініціатором заходу був керівник департаменту адміністративних послуг міськради, депутат Вінницької обласної ради Сергій Кудлаєнко.

— Ми намагалися з’ясувати не тільки, яким є ставлення вінничан до питань енергоефективності та енергозбереження на їх особистому прикладі, — каже Сергій Кудлаєнко. — Важливо було ще раз привернути увагу до цих питань, щоб люди відчули, що кожен із нас може зробити свій внесок у розв’язання проблеми енергозбереження.

Старшокласники шкіл обласного центру мали змогу ознайомитися з напрацюваннями в галузі енергоефективності та енергозбереження науковців та студентів Вінницького національного технічного університету. Їх запросили на екскурсію до лабораторії вишу. Під час лекції кандидата технічних наук Андрія Видмиша дізналися, що навіть невеликий перепад рівня води на річці дає змогу створити ГЕС, що забезпечить енергією невелике село. На території області нараховується 27 тисяч малих і великих річок та ставків.

Вінниця.