Люди з поліських сіл сім’ями цими днями в лісі заготовляють ягоди, здають їх заготівельникам. Для багатьох це чи не єдина можливість заробити на життя, оскільки з роботою на Рівненському Поліссі дуже сутужно. А багатодітні сім’ї, яких на Поліссі чимало, потрібно годувати, утримувати. Тож активно включились поліщуки в чорничні «жнива».

Цього року через російську агресію заборонено збирати ягоди в північних частинах шести тергромад: Локницькій, Зарічненській, Висоцькій, Миляцькій, Старосільській, Березівській, що межують з білоруссю. А також, збираючи ягоди, наші громадяни не повинні перетинати білоруський кордон. Адже з українського боку він закритий. А саме в цих громадах чимало багатодітних родин. Тож люди змушені в пошуках чорниць від’їжджати подалі від дому.

Користуючись нагодою, працівники Державної лісової охорони та рятувальники проводять із збирачами ягід профілактичні бесіди про недопущення пожеж в екосистемах.

Тим часом Рівненське обласне управління лісового та мисливського господарства інформує, що 129 підприємців подали до них заявки на заготівлю 1400 тонн чорниці, тоді як Рівненська обласна рада погодила ліміти на 4395 тонн. Найбільше чорниць цьогоріч планують заготовити у держлісфонді Висоцького, Рокитнівського, Сарненського лісгоспів.