Серед важливих заяв, які він зробив у місті, - запевнення, що Афіни звернуться до Міжнародного суду в Гаазі з проханням розслідувати воєнні злочини, які вчинила армія росії не лише в Маріуполі, а й в Одесі та Одеській області. "Греція проситиме Міжнародний суд розслідувати воєнні злочини, що сталися у Маріуполі, бо наша країна має особливий інтерес до цього міста через грецьку громаду, яка налічує понад 100 тисяч осіб. Окрім того, я проситиму своїх колег в Альянсі зробити все, що вони можуть, щоб не лише допомагати Україні, а й захистити Одеську область і Одесу, щоб ваше прекрасне місто не спіткала така сама доля, як Маріуполь", -= додав Нікос Дендіас.

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд, штаб-квартира якого розташована у Гаазі, ще 2 березня розпочав розслідування можливих злочинів, скоєних в Україні. У рамках розслідування до України вже не раз приїжджали групи експертів з різних країн. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан особисто відвідав Бучу та Бородянку. З початку війни дедалі більше кран приєднуються до позову проти росії й вимагають розслідування злочинів окупантів.

Водночас під час візиту до Одеси глава грецького МЗС зустрівся з начальником Одеської обласної військової адміністрації Максимом Марченком, провів зустріч з представниками грецьких товариств міста, відвідав Національний академічний театр опери та балету, а в Національній науковій бібліотеці підписав Меморандум про взаєморозуміння між Генеральним консульством Греції та Державним архівом Одеської області щодо цифровізації архівів, що становлять інтерес для Греції (на знімку).

Максим Марченко детально ознайомив міністра закордонних справ Греції з жахливими наслідками ударів з використанням ракет, завданих російською армією безпосередньо по території Одеси та області.

Фото зі сторінки Нікоса Дендіаса у Твіттері.