Учасникам з Луганщини, Харкова, Маріуполя та інших міст запропонували розважально-спортивну програму із спортивної гри «Шалені перегони», майстер-класів, флешмобу, а також створення аквагриму та тематичної фотозони.

Всі учасники та переможці отримали подарунки.

За словами організаторів, захід спрямований на адаптацію родин, їхню інтеграцію у місто. Наприклад, познайомили дітей і батьків із позашкільним закладом «Лідер», до гуртків якого можуть долучитися дітлахи.

«Такі заходи гуртують нас усіх. Вони є важливими і для самих родин, і для громади. Що швидше людина адаптується у місті, то краще ставатиме її психоемоційний стан. Особливістю свята став пікнік, до якого долучилися учасники після усіх змагань та розваг», — розповіла директор департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання міської ради Дар’я Біла.

У благодійному фонді «Globa 22» зазначили, що на цьому не зупинятимуться — і надалі шукатимуть ресурси й партнерів для проведення таких заходів для родин-переселенців. Наприклад, планують організувати акції разом із комунальними підприємствами міста, які опікується сім’ями, дітьми та спортивними організаціями, щоб через спорт об’єднувати суспільство.

Дніпро.

Фото надано автором.