Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що держава допомогла у релокації з гарячих точок країни 700 компаніям, 480 з яких уже поновили виробництво.

Це означає нові робочі місця, добробут громадян, збільшення доходів у бюджет. Прикладом релокації може бути підприємство швейної компанії «ВіД» з Херсонщини, яке розпочало роботу на Черкащині. Його днями відвідав глава уряду.

До Черкаської області, повідомив начальник ОВА Ігор Табурець, переїхало понад двадцять підприємств, десять перебувають у процесі релокації.

Глава уряду побував також в обласному дитячому багатопрофільному санаторії «Сосновий бір», який нині перепрофільовано під тимчасове житло для внутрішньо переміщених осіб.

Ігор Табурець доповів Прем’єр-міністрові, що нині область прийняла понад сто тисяч переселенців із гарячих точок країни. Як повідомляють територіальні громади, Черкащина ще зможе прийняти шість тисяч осіб з Донеччини, де оголошено обов’язкову евакуацію.

З розміщенням та побутовим облаштуванням переселенців добре справляються органи місцевого самоврядування, благодійні організації та волонтери.

Черкаська область.

Фото надано автором.