У доробку майстрині — квіткові композиції.

Учасники проекту представляють роботи декоративного мистецтва, які створені ними з початку повномасштабної російської агресії.

Одна з миколаївських майстринь Тетяна Веремієнко представила в соціальних мережах доробок з вишитих картин; макраме; у техніці «квілінг».

За освітою Тетяна — філолог, закінчила Київський державний університет імені Тараса Шевченка. Працювала вчителем німецької та англійської мов, перекладачем, має 25 років бібліотечного досвіду. Весь цей час, починаючи з дитинства, майстриня займається творчістю. Спочатку вона самостійно опанувала один із найдавніших видів мистецтва у техніці вузлового плетіння — макраме. Її витончені вироби неодноразово входили до виставкових експозицій Києва. Потім вона захопилася українським народним мистецтвом писанкарства.

Згодом майстриню привабила вишивка, якою Тетяна займається вже понад 30 років. За цей період вишивальницею було створено більш як 80 картин. Тематику майстриня завжди ретельно обирає. Переважно — це квіткові композиції, зображення тварин і птахів, а також дитячі мотиви.

У 2014-му вона вступила до Спілки дизайнерів України. Це дало можливість для подальшого творчого розвитку, а саме: спробувати себе в якості дизайнера інтер’єру та художника-оформлювача.

«Але серед багатогранності мистецтв і технік Тетяна велику увагу приділяє квілінгу, яким професійно займається понад 13 років. Це старовинне англійське філігранне мистецтво паперокручіння, коли із кручених кольорових вузьких смужок паперу створюють об’ємні візерунки. На сьогодні у творчому доробку майстрині 33 інтер’єрні картини у техніці «квілінг». Це дивовижні степові та садові квіти, поміж якими мерехтять барвисті метелики, розляглися соковиті яблука та красуються стиглі ягоди полуниці, смородини й шипшини», — так описує творчий доробок Тетяни Веремієнко голова культурно-мистецької асоціації «Арт-спокуса» Валентина Кривцова.

Окрім салонних картин, майстриня створює дизайнерські речі: листівки, скриньки, новорічні прикраси, писанки. Адже унікальність цієї техніки відкриває безліч можливостей для втілення творчих задумів. Оскільки пані Тетяна опановує нові складні техніки мистецтва квілінгу, її роботи стають більш витонченими та неперевершеними. Її картини є у приватних колекціях Франції, США і Німеччини, а також зберігаються у фондах обласних музеїв Миколаєва.

Війна не стала для майстрині перепоною у творчості. Тетяна Веремієнко продовжує заквітчувати Україну у філігранне бароко квілінгу. Мальви, кульбаби, пшеничне колосся, волошки та маки вкривають паперове тло картин, немов символи процвітання та відновлення країни. Тетяна щиро вірить у скору Перемогу і наближає її своєю творчістю.

Миколаївська область.

На знімку: Тетяна Веремієнко бере участь в обласному проекті «Виклик: творчість проти війни».


Робота виконана у техніці квілінгу.

Фото з відкритих джерел.