І все-таки навіть зараз тут є чим здивувати гостей. Скажімо, тут розташовується чи не найперша в Україні оленяча ферма, де утримують майже півсотні парнокопитних різних порід. Подивитися на тварин можуть усі охочі — вхід на ферму безплатний.

— У нас є олень благородний. Привезли його з Литви. Є також олень плямистий і лань європейська та порцелянова, — розповідає мисливствознавець-біолог Ольга Ганийчук.

Крім оленів, тут мешкають й інші екзотичні тварини: альпаки, елітні англо-нубійські кози. Є вівці, в’єтнамська порода свиней, павичі, декоративні породи курей, дикі качки, нутрія і навіть лебідь. Практично вся ця живність звикла до людей, полюбляє ласувати хлібом просто з рук. Незабаром тут з’являться й зубри. Їх привезли зі степів «Асканії-Нова». Адже через війну тваринам загрожує винищення.

— Нині готуємо спеціальний вольєр, аби зубри комфортно почувалися. Загалом тварини тут живуть вільно, як у природі. Звісно, є загорожа, але простору їм вистачає, — продовжує Ольга Ганийчук.

Також нещодавно ферма поповнилася двома страусами, які, хоч і мають суворий вигляд, але спокійні. Навіть гладити можна.

— Коли закінчиться війна, плануємо на території ферми побудувати відпочинковий комплекс з готелем і дитячим майданчиком. Але зараз, очевидно, це поки що не на часі, — каже Ольга Ганийчук.

Сарни.