«Це почесна відзнака, яка є нагородою найвищого рівня Рівненської обласної державної адміністрації. Її запроваджуємо вперше в історії області. І вручатимемо за сумлінну працю, високі трудові досягнення та професійну майстерність у різних галузях», — зазначив очільник області.

Так, Віталій Коваль вручив медаль «Слава Рівненщини» військовослужбовцю Володимиру Климову, який з 2014 року, від початку збройної агресії російської федерації проти України, стоїть на захисті нашої держави. У боях військовий двічі зазнавав поранення: біля Савур-Могили на Донеччині і в Олізарівці Київської області. Воїн нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Новою нагородою відзначено Володимира Бричку — волонтера, єпископа церкви ХВЄ України. Його волонтерська діяльність розпочалася з перших днів АТО на території Донецької і Луганської областей. Волонтер організовував евакуаційні рейси з місць ведення бойових дій та окупованих територій. Ризикуючи життям, вдалося евакуювати понад 1800 осіб. Володимир Бричка особисто брав участь у перемовинах про обмін полоненими, допоміг знайти та повернути з російського полону 60 українських захисників.

Також нагороду отримав Євген Кучерук. Головний лікар Рівненської центральної міської лікарні очолює заклад 28 років. За час його роботи створено сучасний медзаклад європейського рівня. Має почесне звання «Заслужений лікар України».

Очільник Рівненщини переконаний, що це не просто чергова нагорода. «Це визнання людей, які прославляють нашу область. Які зробили вагомий внесок у розвиток та популяризацію нашого регіону. Це наш спосіб від імені всієї громади Рівненщини сказати дякую людям, якими ми пишаємося», — наголосив Віталій Коваль.

Нагадаємо, нині Рівненська ОДА має три відзнаки: Почесну грамоту, цінний подарунок та Почесну відзнаку «Слава Рівненщини».

Рівне.