Попри те, що тут загинули десятки тисяч осіб і знищено майже 80 відсотків житлового фонду (30 відсотків будинків не підлягають відновленню, а з-під завалів досі не дістали тіла загиблих).

Мало не щодня мешканці міста нагадують рашистам, що Маріуполь — це не росія, і залишають на стінах та парканах написи «Слава Україні» і «Слава ЗСУ». Символом спротиву окупантам стала й літера «Ї» з української абетки. Цю виняткову й унікальну букву, котрої немає в алфавітах інших слов’янських мов, містяни малюють на постаментах, стінах будинків, на проїжджій частині вулиць.

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко назвав її ще й шаленою. На своїй сторінці у Фейсбуці він написав: «Маріупольський спротив і шалена буква «Ї». Група спротиву продовжує непогано дратувати окупантів банальним «Ї» крейдою на асфальті. Аж душа співає». І додав: «Короткий звіт за добу. Акція «Ї» перетворюється на страшний сон окупаційної влади. Літери з’являються геть не там, де шукають. А маріупольці замість того, аби «стучать» — долучаються до малювання! І не тільки. Більше очей, більше вух, більше рук у місті. МраZота починає озиратись по-справжньому!».

А відомий патріотичними плакатами художник Нікіта Тітов зробив маріупольському руху спротиву подарунок, вписавши літеру «Ї» в малюнок, який закликає до знищення ворогів.

Нагадаємо, що у серпні у Маріуполі партизани намагалися підірвати окупаційного «мера» Іващенка.

Фото зі сторінки Петра Андрющенка у Фейсбуці.