За підтримки місцевого населення наші війська просунулися майже на 50 кілометрів за три дні. За даними Генштабу, окремі ворожі підрозділи зазнали значних втрат. У Балаклії на Харківщині встановили Державний прапор та відзвітували про визволення міста.

"Пане Президенте, місто Балаклія Харківської області взято під контроль, наказ виконано. Російські війська відійшли", -- повідомили військові зі спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міноборони у відеозверненні до Володимира Зеленського, яке опублікував офіційний телеграм-канал Президента.

Визволення Балаклії відкриває ЗСУ шлях для наступу на Ізюм -- найбільше місто, яке росіянам вдалося захопити на сході Харківщині. Як повідомив начальник Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України Олексій Громов, загалом захисники уже визволили понад 20 населених пунктів на Харківському напрямку. За його словами, нині тривають фільтраційні дії в низці населених пунктів.

Наші військові мають також успіхи в Херсонській області, хоча військові закликають дотримуватися режиму інформаційної тиші. ЗСУ, схоже, знищили понтонний міст у Дар'ївці, який російські війська спорудили після того, як було серйозно пошкоджено автомобільний міст. Про це повідомляють у розвідці Великої Британії.

За інформацією відомства, понтонний міст через річку в Дар'ївці є одним з основних шляхів між північним і південним секторами російських військ уздовж річки Дніпро. Крім того, систематичні прицільні удари української армії по вразливих пунктах перетину, ймовірно, продовжують чинити тиск на російські війська, які намагаються стримати атаки ЗСУ. Це сповільнює їхню здатність розгортати оперативні резерви та поповнювати запаси техніки зі сходу.

Скріншот відеозвернення військових із звільненої Балаклії зі сторінки Президента України Володимира Зеленського у Фейсбуці.