Військовий медик у камуфляжі із пораненою дівчинкою на руках та...янгольськими крильми, розгорнутими за спиною. Поруч - медсестричка, котра рятує пораненого військового (на знімку). На стінописі, ескіз якого розробила дизайнерка Світлана Войтович, знайшлося місце і бійцям ЗСУ, і "тривожним" бригадам служби 103, і фермерам зі своїми тракторами, і скромним городникам - усім, хто стоїть на сторожі безпеки рідної держави, у тому числі й продовольчої. Творчий задум, безумовно, цікавий та багатогранний. Але перехожі найчастіше зупиняються у задумі все ж саме біля янгола у камуфляжі. До нього навіть букет ромашок вже встигли принести - перший, але, вочевидь, не останній.

Поціновувачів стінопису не бракує: адже в будівлі міського відділення швидкої допомоги розташувався й підрозділ Червоного Хреста, де вимушеним переселенцям регулярно роздають гуманітарку. Прийшла по неї і Тетяна з Миколаєва - вона теж надовго затрималася біля зображення "крилатого медбрата".

- Гадаю, янгол біля "швидкої" сприйматиметься як оберіг для всіх медиків та їх пацієнтів - і військових, і цивільних, - переконана жінка. - Адже оберегам усюди є місце на війні. Хочеться вірити в добру силу, яка зможе захистити у скруті, відвести біду. Мене особисто повірити в неї спонукало те, що сталося із нашим будинком у Миколаєві. Ще до того, як я звідти виїхала, у багатоповерхівку влучили дві рашистські ракети - одна просто в дах, друга впала на дитячий майданчик у дворі. І... обидві не вибухнули. Мабуть, якісь вищі сили врятували мене й моїх сусідів. Утім, чекати на третю ракету я однаково не стала: евакуювалася.

Волинська область.

На знімках: до янгола в камуфляжі вже несуть квіти; тінь війни за машиною швидкої допомоги.

Фото автора.