Амбулаторія № 1 ЦПМСД № 7 обслуговуватиме майже 34 тисячі мешканців Інгулецького району, зокрема сім тисяч дітей.

Як розповіли у міськраді, капітальний ремонт виконують у взаємодії з європейськими партнерами. У рамках спільного проекту будівельники замінили системи опалення, водовідведення, водогону та вентиляційну, провели всі електромонтажні роботи, вирівняли підлогу та уклали нову плитку. Крім цього, замінили вікна на енергоощадні, встановили спеціальні безпорогові двері для маломобільних пацієнтів.

А ще придбали 12-канальний кардіограф, монітор пацієнта, цифровий стетоскоп, небулайзери, глюкометри, пульсоксиметри, тонометри, інфрачервоні термометри, утилізатори медичних голок, автоматичний гематологічний аналізатор, напівавтоматичний біохімічний аналізатор, центрифугу, засоби індивідуального захисту та швидкі тести.

«Усі ми — і пацієнти, і медики — з нетерпінням чекаємо на завершення ремонту нашого закладу. Завдяки підтримці міста отримаємо фактично нову, сучасну амбулаторію, яка поліпшить медобслуговування інгульчан», — каже директор ЦПМСД № 7 Ольга Шумак.

Зазначимо, що вже більш як чотири роки місто спільно з Українським фондом соціальних інвестицій впроваджує реалізацію медичних інфраструктурних проектів. Так, нещодавно відкрили після капремонту амбулаторію в Довгинцівському районі.

«Навіть у складних умовах війни у Кривому Розі триває реалізація медичних інфраструктурних проектів. Для такої роботи ми залучаємо кошти міського бюджету, бюджетів інших рівнів та європейські гранти. У рамках партнерства, крім капремонтів, до лікарень надходить сучасне медобладнання, а до амбулаторій — техніка, засоби індивідуального захисту, швидкі тести тощо. За цей період уже успішно реалізовано п’ять проектів: житло для переселенців, термомодернізація дитсадка № 255 в Інгулецькому районі, капремонт в амбулаторії Довгинцівського району, відділення гострого інфаркту у міській лікарні № 9 та клініко-діагностичній лабораторії міської інфекційної лікарні № 1. Приємно, що попри війну ми не зупиняємо такі важливі для людей проекти, і капремонт амбулаторії № 1 Інгулецького району — добрий приклад цього. Ремонтні роботи вже на завершальному етапі й виконані на 85%», — зазначив в. о. міського голови Юрій Вілкул.

У місті створена та ефективно працює мережа з півсотні амбулаторій, які розташовані у всіх районах та відповідають сучасним вимогам і щодо обладнання, і щодо самих приміщень. Усі медичні заклади, зокрема лікарні, працюють стабільно та забезпечені всіма необхідними медикаментами. Створено необхідний стратегічний запас медикаментів.

Фото надано Володимиром Рибальченком.