Млинівський технолого-економічний фаховий коледж (на знімку), що в селищі Млинів Дубенського району Рівненщини, впродовж останніх років надійно вписався в товариство провідних вишів України, де студенти здобувають передвищу фахову освіту. Вагома заслуга в цьому — всього педагогічного колективу навчального закладу, який упродовж двох десятиріч очолює активний на освітянських горизонтах країни В’ячеслав Яцкевич. Саме його мотивована та енергійна позиція у просуванні коледжу на верхні щаблі всеукраїнського освітянського подіуму дала змогу МТЕФК міцно там закріпитися.

Значною мірою відповідь на такий статус коледжу повинна була дати цьогорічна вступна кампанія, яка у зв’язку з війною мала певні особливості. Про це розповіла голова приймальної комісії МТЕФК Оксана Калинюк:

— На вступну кампанію вплинув військовий час, адже чимало потенційних наших вступників виїхали за межі України. Крім того, розтягнувся в часі мультипредметний національний тест, який здавали цьогорічні одинадцятикласники, — знову-таки через війну. Війна вибила з колії багатьох із них: не всі змогли вчасно зареєструватися, вчасно здати МНТ, тому ще на початку вересня відбувалася корекція студентського складу нашого коледжу.

Однак у коледжі виконали регіональне замовлення на 128 місць за всіма напрямами підготовки. Більше того, зараховано на навчання 159 юнаків і дівчат — решта, тобто 31 студент, навчатимуться на платних умовах.

Ще одна особливість цьогорічної вступної кампанії: переважна більшість студентів — уродженці нашого регіону. Хоча на спеціальностях «комп’ютерна інженерія», «менеджмент» навчатимуться студенти з інших областей. І не тільки сусідніх із Рівненщиною, бо є студенти навіть із Закарпаття: їх небагато, але прагнення здобути відповідний фах та чудові умови для навчання, відпочинку і перебування у МТЕФК привабили їх саме у Млинів.

Абсолютна більшість студентів забезпечені гуртожитком. Якщо раніше дехто зі студентського товариства вважав, що кращі умови для підготовки до занять будуть у винайнятих квартирах і будинках, то тепер таких майже немає. Імовірно, що далися взнаки економічні і фінансові труднощі, спричинені війною.

У статусі студентів МТЕФК цьогорічний першовересень зустріли 453 юнаки і дівчини. Для порівняння: навіть воєнний стан не вплинув на потік вступників до навчального закладу, бо торік їх було 425, тобто вдалося «наростити» одну студентську групу!

Зважаючи на час, в якому живемо та на відповідні вимоги, у коледжі обладнано бомбосховища. Навчальний рік у режимі офлайн розпочали студенти першого і другого курсів, а тепер до них долучилися третьокурсники і четвертокурсники.

Млинів
Рівненської області..

Фото автора.