Як зазначено на сайті міністерства закордонних справ країни, під санкції потрапили 89 осіб та три організації.

У списку, зокрема, мільярдер Рік Нісанов, засновник Уральської гірничо-металургійної компанії Іскандер Махмудов, голова ради директорів компанії "Площадь Европы" Зарах Ілієв, голова групи компаній "Арети" Ігор Макаров.

До списку санкцій також включено представників ради директорів та правління "Газпромбанку", наглядової ради та правління "Сбербанку" та "Радкомбанку", а також три організації - "Гознак", Міжнародний розрахунковий банк і піар-агентство "ИМА-Консалтинг".

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі заявив, що "уявні референдуми, що проводяться під дулом пістолета, не можуть бути вільними чи справедливими". "Вони дотримуються чіткої схеми насильства, залякування, тортур та насильницьких депортацій на захоплених росією територіях України", - зазначив він.

У британському МЗС кажуть, що запроваджені санкції "спрямовано проти тих, хто стоїть за цим фіктивним голосуванням, а також проти осіб, які продовжують підтримувати агресивну війну російського режиму".

До речі, до санкцій, запроваджених проти росії через її агресію проти України, долучився й уряд Нової Зеландії. За словами очільниці МЗС Нової Зеландії Нанаї Махути, слова якої цитує "Укрінформ", до нового санкційного списку потрапили 19 осіб. Серед них є російські міністри, члени ради безпеки рф, родичі путіна та глава Чечні рамзан кадиров. Вона додала, що зазначені у списку особи є частиною мережі впливу навколо путіна та використовували свої посади, щоб загрожувати суверенітету та територіальній цілісності України. Міністр також розкритикувала проведення росією псевдореферендумів на окупованих українських територіях і назвала це порушенням основних норм міжнародного права.