Про це інформує Міністерство охорони здоров'я України.

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко зустрівся з доктором Кітом Міамото, власником компанії Miyamoto International. Компанія спеціалізується на відновленні лікарень та інших інфраструктурних об'єктів, що постраждали від війни. Найближчим часом компанія планує розпочати проекти в Україні.

"За час війни російські ракети пошкодили або зруйнували 1061 об'єкт медичної інфраструктури. Щоб їх відновити, нам знадобиться щонайменше 40 мільярдів гривень. Тому ми активно залучаємо міжнародних партнерів до відбудови зруйнованих лікарень та амбулаторій, аби якнайшвидше відновити доступ населення до медичної допомоги. Сьогодні ми зустрілися з компанією, що спеціалізується на відновленні критично важливої інфраструктури в країнах, що зазнали воєнної агресії, та обговорили подальші кроки щодо відбудови українських лікарень", - сказав Віктор Ляшко.

Сьогодні в Україні вже вдалося відновити повністю 81 пошкоджений медзаклад і ще 214 об'єктів - частково. У першу чергу це ті медичні заклади, які в результаті обстрілів зазнали невеликих пошкоджень.

Вл.інф.

Фото зі сторінки Мінохорони здоров'я у Фейсбуці.