А ще — оновили й медобладнання. Зокрема, встановили цифровий рентгенапарат, який поліпшить швидкість та якість надання процедури обстеження. Це дуже важливо, оскільки щороку сюди по допомогу звертаються майже 10 тисяч дітей.

Модернізували травмпункт

— У травмпункті працюють кваліфіковані спеціалісти, які постійно розвиваються. Допомога тут надається 24/7. Адже це єдиний цілодобовий дитячий травматологічний пункт в області, який надає екстрену та невідкладну допомогу дітям з ушкодженнями опорно-рухового апарату, — сказав начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль, який разом з головою Рівненської обласної ради Андрієм Караушем оглянули оновлений травмпункт, а також побували на новосіллі у центрі відновного лікування в обласній дитячій лікарні.

Відкрили центр відновного лікування

Центр відновного лікування відкрили в Рівненській обласній дитячій лікарні (на знімку). Тут надаватимуть стаціонарне лікування дітям із хворобами нервової системи.

— У центрі надаватимуть комплексну медичну, психолого-педагогічну, соціальну реабілітацію дітям віком до 18 років з обмеженнями життєдіяльності. Залучатимуть до процесу і батьків. Такий тип лікування зменшує дистанцію між пацієнтом, його рідними та лікарями. Для хворих тут створили справді комфортні умови. Лікарі застосовують сучасні практики і методи реабілітації. Через це діти швидше одужують і повертаються до звичного життя, — розповів керівникам області Віталію Ковалю та Андрію Караушу головний лікар КЗ «Рівненська обласна дитяча лікарня» Рівненської облради Віталій Бойко.

В оновленому центрі одночасно зможуть проходити реабілітацію до 25 дітей. Курс триває 2 тижні. Крім реабілітаційних послуг, тут отримують процедури діти, які перебувають на стаціонарному лікуванні в інших відділеннях лікарні.

Фото прес-служби РОВА.