Микола Демчук з дружиною Тетяною показують прапор з АТО/ООС — подарунок сина Валерія.

Дубовий стіл, який майстер пропонує на продаж, — шедевр столярного мистецтва. Застеляти скатертину не варто, аби не закривати красу природного малюнка деревини. Ще переваги — його екологічність, довговічність, міцність… Як каже пан Микола, може служити сотні років і стати сімейною реліквією.

Удвох з дружиною, як і більшість односельців, вони передавали для наших захисників харчові продукти, додали до них тисячу гривень. Хочуть ще підтримати військових. Ідея продати стіл з’явилася тоді, коли на війну пішов онук Денис, син їхньої дочки. Хлопець, якому лише 21 рік, не зміг залишатися вдома після того, як взяв до рук зброю його батько. Бабуся, пані Тетяна, не приховує, що не хотіла відпускати онука. Той наполіг. Повторював, що їде на допомогу татові. Щоправда, нині служать у різних підрозділах, захищають країну на південному напрямку. Син Демчуків Валерій — професійний військовий, офіцер. Виконував завдання в АТО/ООС. Побував у гарячих точках. Пан Микола показує прапор, який Валерій подарував тату й мамі. На ньому — автографи його побратимів. Надписи військових на знамені — це було прохання батька.

— Коли у Вінниці відкриють Музей мужніх, передам туди прапор, — каже Микола Демчук.

Довжина стола — 2,35 м, ширина — 93 см, висота — 80 см, ширина дощок, з яких зроблено кришку, 25—30 см, товщина — 4 сантиметри. Кути овальної форми. Внизу є підставка для ніг. На всій поверхні — жодного сучка, натомість проступає дуже гарний природний малюнок деревини.

— Тарілки з гарячими стравами можна ставити сміливо, це не зашкодить поверхні стола, — зазначає пан Микола. — Навіть без скатертини.

Усі кошти, які покупець заплатить, передам військовим. Це буде внесок нашої сім’ї у майбутню Перемогу над російськими окупантами.

Вартість такого шедевра столярного мистецтва — приблизно тисяча доларів.

Пан Микола є ліквідатором аварії на ЧАЕС, тож просить чорнобильців підтримати його ініціативу і додати свої внески в загальну скарбничку.

Телефон Микола Демчука: 067-293-24-87. Збір коштів ліквідаторів координуватиме голова Вінницької міської організації «Союз Чорнобиль України» Михайло Ястремський: 067-359-11-68.

Вінницька область.

Фото автора.