Острозька громада запустила донорський рейс для довезення донорів до Рівненського обласного центру служби крові. Перша поїздка відбулась 1 жовтня: з Острога до Рівного поїхали 8 донорів, серед яких шестеро — студенти Національного університету «Острозька академія». Рейси з Острога до центру служби крові будуть щомісяця. Наступний запланований на суботу, 15 жовтня.

Гаджети для дітей-сиріт

У Дубенській міській раді вісім дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, отримали корисні гаджети завдяки виграному Дубенською організацією Товариства Червоного Хреста України міні-гранту на майже 50 тисяч гривень у межах програми BraVo. За них і придбали сучасні гаджети з доступом до мережі Інтернет, вони знадобляться дітям під час дистанційного навчання.

Легалізували працівників

Після того, як Рокитнівська селищна рада надіслала перелік підприємців, які не мають жодного офіційно найманого працівника, Головне управління ДПС у Рівненській області провело низку перевірок цих суб’єктів господарювання. Як результат — підприємці офіційно оформили на роботу 59 найманих осіб, а до бюджету селищної ради надійшло додатково 359 тисяч гривень податку з доходів фізичних осіб.
Завітайте у «Спадок»

Мешканців Вараської громади запрошують в етнокімнату «Спадок», яку відкрили при Вараському центрі соціальних служб у приміщенні Вараського гуртожитку № 1. В етнокімнаті зібрано предмети українського побуту, одягу, меблів, книжки тощо різних часів. Один із найстарших експонатів — Євангеліє XIX сторіччя. Тож кожен охочий може прийти та поринути у світ українського побуту минулих століть.

Міністр у Дубровиці

У Дубровицькій територіальній громаді перебував міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. Відвідав Дубровицьку міську лікарню, а також Зарічненську багатопрофільну лікарню сусідньої Зарічненської ТГ. Під час наради у Дубровицькій міській раді йшлося про пріоритетні напрями роботи у 2022—2023 роках. Обговорювали стан надання первинної медичної допомоги, забезпечення лікарськими засобами за програмою реімбурсації «Доступні ліки» та стан виплат заробітної плати.

Лікарі не оминули Зарічне

У селі Дібрівськ Зарічненської територіальної громади впродовж трьох днів працювали лікарі-місіонери з Рівненщини, Волині, Київщини, Харківщини, Львівщини, Херсонщини, Хмельниччини від Міжнародної благодійної організації «Надія в дії».

Проводили різного роду консультації та діагностику місцевих мешканців. А в Зарічненській багатопрофільній лікарні відбувся виїзний прийом лікарів Луганського онкологічного диспансеру. Сотні жителів громади отримали необхідну консультацію від онкологів різної спеціалізації.