Вона вважає, що особлива допомога необхідна тим, у кого війна забрала життя рідних та оселі. Тому щоденно безплатно консультує, радить, складає документи людям із гарячих точок, військовим, родичам полонених та зниклих безвісти. Згадує перший місяць повномасштабної війни, коли працювати доводилося майже цілодобово. А загалом, як зазначили в ОВА, за понад сім місяців жінка встигла допомогти вже понад тисячі українців.

Те, що опікуватися правами інших, це саме її покликання, Ксенія відчула ще під час навчання у школі в рідній Попасній, що на Луганщині. Не раз їй доводилося захищати своїх однокласників від несправедливого ставлення педагогів. Тоді й навчилася висловлювати власну думку та обстоювати її. Завдяки чому і роздивилася у старшокласниці хист правника її вчителька історії.

«Юридичну освіту здобула в Харкові, а кар’єру вирішила робити в Дніпрі. Тут колись навчалися на медиків мої батьки. Та я обрала для себе інший шлях, і не шкодую», — каже юристка.
Ще 2014 року, з початком вторгнення росі, Ксенія вступила волонтером до правозахисної організації і разом з колегами стала допомагати військовим та переселенцям.

«З 24 лютого наплив людей збільшився у рази. Телефон розривався. Зверталося багато переселенців із Харківщини, Херсонщини. Вони були розгублені й не знали, куди йти, як відновити документи, отримати статус ВПО та грошову допомогу, зареєструвати зруйноване житло чи оформити папери на новонароджену дитину», — згадує Ксенія.

Консультації надає переважно по телефону, а документи, які складає, відправляє на електронну адресу. Безпосередньо спілкується із громадянами під час виїзних консультацій на території області. Вони відбулися вже у Зеленодольській, Троїцькій громадах, Новомосковську, Верхівцевому та Верхньодніпровську.

«Моя робота — крапля в морі. На жаль, не можу надати людям нове житло чи повернути загиблого родича. В нас, юристів, власне поле бою. Допомагаємо українцям. А ще документуємо злочини агресора, аби після ці матеріали могли бути доказами в міжнародних судах. Ворог завдав усім нам стільки горя, але покарання буде невідворотним», — впевнена вона. 

Ксенія додає, що особливо радіє, коли бачить результат своєї роботи. Це мотивує, коли, наприклад, надходить смс-повідомлення: «Дякуємо, все вийшло».

Фото з відкритих джерел.