Цьогоріч роботи подали 13 дітей та 4 дорослих. Вони презентували власні напрацювання щодо вивчення історичного минулого західного Полісся, його духовної, культурної спадщини та природного різноманіття.

Перше місце в категорії «Діти від 11 до 17 років» виборола Каміла Лагода, друге — Аліса Горбунова, третє — Аполлінарія Павлік. Гран-прі конкурсу присуджено Софії Матвійчук. Спеціальний приз журі здобули Артем Микулінський та Ірина Шевчук. У категорії «Дорослі від 18 років» перше місце посіла Наталія Совгуть, друге — Світлана Лутай, третє — Галина Пінчук.

Усіх учасників конкурсу заохочено грамотами та сувенірною продукцією. Призери конкурсу отримали, окрім грамот, ще й грошові премії.

Володарка першого місця серед дітей Каміла Лагода переконана, що історію творять люди, які живуть, адже лише від них залежить подальший перебіг подій: «У цей складний для нашої країни час ми бачимо, як на наших очах пишеться історія, ми творимо її разом, передусім хлопці та дівчата, котрі перебувають у лавах Збройних Сил України, і волонтери. Тому і обрала для своєї роботи тему «Патріотизм нашого міста. Реалії війни».

Віта НИШКАЛЮК, редактор прес-центру Рівненської АЕС.

Фото Надії ТИМОФЄЄНКО.