Область має великий показник зниження споживання газу. А третина обласного центру вже не залежить від його постачання.

«Частина котелень Рівного сьогодні працює на біомасі. Здебільшого вони забезпечують соціальну сферу, а надлишок йде для населення. Бюджет сьогодні економить понад 100 млн грн за рахунок таких котелень. Якщо будуть перебої з постачанням газу, то частина міста цього не відчує. Це уже маленька енергетична перемога і безпека регіону», — зазначив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль під час ознайомлення з роботою котелень міста.

Як розповіли фахівці «Укртепло», станом на 2014-й споживання газу у Рівному було на рівні 120 млн кубометрів. Це газ, що імпортувався з росії. Минулого року споживання зменшилось удвічі.

Місто має план зменшити споживання газу ще на 25%. Тобто вийти на 40 млн кубометрів.

Віталій Коваль нагадав, що часткова відмова від споживання газу відбувається завдяки альтернативним видам палива. Це щепа та відходи при обробленні деревини. А Рівненщина — один з регіонів, який має найбільший запас деревини, котру можна використовувати для опалення.

Також в області розглядають і варіанти переробки аграрних відходів на теплову енергію, використання дров та торфобрикетів.