Вони люблять своє село, вболівають за нього не словами, а ділом, часто долучаючись до толок та акцій щодо його впорядкування.

Хоч як дивно, а війна згуртувала карпилівців ще більше. Ось що розповіла староста села Ольга Шевчук (на знімку):

— Я пишаюся своїми односельчанами за їхню активну громадянську позицію. Виділяти когось не хочу, щоб не образити. Та й називати потрібно всіх, бо немає байдужих до проблем села.

Ось, скажімо, три вулиці — Шкільна, Шевченка, Жежука — були всіяні ритвинами і баюрами. Ніхто з людей не дорікав владі за це, знаючи, скільки проблем, породжених війною, в неї. Тож у складчину за власні кошти придбали 20 кубів бетонного розчину для ремонту вулиць. Підсобила з цементом та щебенем також Рокитнівська селищна рада. Гуртом полатали дорожнє покриття. На ці роботи щодня виходили майже півсотні чоловіків (на знімку), за що я їм дуже вдячна. А на тракторах працювали Володимир Антикало, Іван Бричка, Сергій Кулик, Федір Козаченко.

— А ще все село згуртувалось для допомоги ЗСУ та людям із постраждалих від війни регіонів, — розповідає Рокитнівський селищний голова Григорій Таргонський (загалом у цьому активна вся рокитнівська громада. — Авт.). — Керує всім цим процесом активний волонтер, пастор церкви ХВЄ Володимир Бричка. Він вивіз з-під куль чимало людей на сході, зараз частіше з гуманітарними вантажами буває там, ніж у Карпилівці. Разом зі старостою Ольгою Шевчук організовують людей.

— Наші люди співчутливі до чужої біди, тому вмовляти когось до волонтерства не потрібно — земляки самі до цього прагнуть, бо хочуть хоч цим бути вдячними нашим бійцям, що боронять нас на фронті, — каже староста Ольга Шевчук. — Відтак хтось підсобляє овочами, вирощеними на власних городах, хтось грішми, хтось теплим одягом... А їдальні Будинку молитви, ліцею, дитячого садка перетворились на цехи, де печуть, варять, консервують для наших воїнів. Є у цьому списку і місцева пекарня, де печуть хліб та здобу для ЗСУ (на знімку).

Рокитнівський селищний голова Григорій Таргонський вдячний усім карпилівцям за активність, зокрема колективам ліцею (директор Роман Бричка), дитсадка (завідувачка Юлія Сукало), лісництва (лісничий Михайло Бричка), а також місцевим підприємцям Олегу Бричці, Михайлу Сороці, Анатолію Сенику, Володимиру Осипчуку, Віталію Козаченку, Володимиру Шупрудьку та іншим.

Рівне.

Фото надали жителі Карпилівки.