При цьому були виявлені порушення. Зокрема, у деяких місцевих продуктових магазинах завищували торговельну надбавку на такі товари. Тож за результатами проведеної інспекторами роз’яснювальної роботи власники згаданих крамниць знизили роздрібну вартість найнеобхідніших продовольчих товарів до економічно обґрунтованого рівня.

Скажімо, двокілограмова упаковка пшеничного борошна вищого ґатунку подешевшала на 5 гривень, 900-грамовий пакет пастеризованого молока — на 2,5 грн, така само за вагою пляшка олії — на 7,5 грн, 400-грамовий батон — на 3 грн. Водночас на півтори гривні «схуд» у ціні навіть десяток курячих яєць, які останнім часом повсюдно, здається, тільки дорожчали...

І хоча позитивні для покупців зміни вартості соціально значущих товарів не такі істотні, як хотілося б, для тих, хто сьогодні змушений рахувати кожну копійку, вони мають неабияке значення. За таких обставин фахівці Держпродспоживслужби радять землякам не соромитися й повідомляти їм про різкі стрибки цін. Адже далеко не завжди вони є обґрунтованими.

Полтавська область.

На знімку: про такі ціни на курячі яйця покупцям сьогодні доводиться тільки мріяти...

Фото зі сторінки ГУ Держпродспоживслужби в області у Фейсбуці.