Гауляйтер гауляйтера поховав

Для херсонців, котрі дочекалися визволення окупованого міста, найбільший страх нині — не в раптових відключеннях світла чи падінні зенітних ракет рашистської ППО на дахи житлових будинків. Побоюються вони… раптового воскресіння гауляйтера кіріла стрємоусова, котрий набрид їм гірше гіркої редьки щоденними заклинаннями про «розгром укровермахту» й «расєя прийшла назавжди». Адже замість расєї прийшов до провокатора й давнього агента фсб звичайний капець. Броньований «Лексус», на якому окупантський посіпака носився краєм, ніби очманілий, вдало «поцілував» вантажівку (на знімках). Й навіть броня фейкового «заступника глави адміністрації області» не врятувала — попрямував на концерт кобзона. Так, принаймні, повідомив у своєму зверненні ще один гауляйтер Херсона володимир сальдо.

Хтось з патріотично налаштованих містян новині вмить зрадів, а хтось навпаки — насторожився. Адже пам’ятають схожий казус: коли володимира сальдо (влучно перехрещеного люблячими херсонцями на сосальдо) поїв несвіжого, і поїхав лікуватися до москви від отруєння у стані коми, саме кіріло стрємоусов (підпільне прізвисько «стрьомний») виступив з повідомленням про смерть дорогенького шефа. А він, падлюка, встав із могили і знову нахабно повернувся на Херсонщину! От громада й тривожиться, аби тепер не настала черга другого упиря наслідувати приклад «начальства».

«Нещасний випадок» почерком фсб

Сумніви людей підігрівають і численні нестикування, які раз по раз спливають у історії з подохлим зрадником. Для початку: звернення зі співчуттям родині гауляйтера «стрьомного» гауляйтер сосальдо записав… за дві години до того, як пропагандистські ЗМІ повідомили про його загибель. Скидається на те, що сценарій «нещасного випадку» заздалегідь спланували — дуже схоже на почерк фсб. Але йдемо далі. Ті самі рашистські пабліки інформують, що аварія за участю стрємоусова сталася «під Генічеськом». Насправді ж він потрапив у ДТП за вісім кілометрів від Нової Каховки, на перехресті автотрас Р-47 і М-14. Про що переконливо свідчить дорожній знак на задньому плані світлини. Його недолугі «воєнкори» чи то примудрилися не помітити, чи то не надали йому значення.

Але найцікавіше інше — обставини цієї ДТП. Рашисти стверджують, буцімто джип гауляйтера на великій швидкості «підрізала» якась фура. Удар був такої сили, що «броньовану машину просто розірвало, капсулу відірвало від шасі», розповідає колаборант володимир рогов. Однак на знімках, оприлюднених «воєнкорами» в Інтернеті, присутні тільки залишки «Лексуса» зрадника, проте нема й сліду від вантажівки. Не повідомляють жодної інформації також про подальшу долю та особу водія фури. Наводить на роздуми й заява у телеграм-каналі «Міністєрства здравоохранєнія Херсонской області», де чітко сказано: аварія — результат «зіткнення з трьома машинами» (цитата). З трьома, а не двома! І знову ж таки: а куди поділися третя машина й третій кермувальник?

Уникати поширення правдивої інформації про обставини загибелі другої персони в колабораціоністській ієрархії Херсонщини окупанти будуть лише в тому випадку, якщо з точки зору пропаганди це дуже невигідно. Наприклад: призвідцями дорожнього інциденту були машини з колони військ рф, яких на лівобережжі Херсонщини нині — наче мушви на лайні. От і не розповідають, що вірного поплічника путінського режиму «прижмурили» путінські ж «асвабадітєлі» (а таку версію висловлюють). Негарно виходить!

Став просто зайвим

Утім, існує й версія про вдалий замах на гауляйтера, до якого може бути причетний і хтось з його охоронців. Парадоксально, але зацікавлені в усуненні агента «стрьомного» можуть бути його ж годувальники та покровителі. Адже коли в кремлі саме вирішили відводити війська з правобережжя Дніпра на Херсонщині, гіперактивний кіріло стрємоусов, наче заведений, продовжував публічно патякати про необхідність захищати загарбані землі до останнього. Пішов усупереч «лінії партії», а від таких режим позбавлявся ще з сталінських часів. От і радник міністра МВС України Роман Смирнов припускає: «Це можуть бути певні ігри фсб, що прибирає людей, які їм будуть неугодні».

Не слід забувати й партизанів, котрі ще навесні встановили солідну фінансову винагороду за голову гауляйтера. А кримськотатарський рух АТЕШ уже навіть узяв на себе відповідальність за ліквідацію кіріла стрємоусова, з натяком подякувавши за допомогу його охоронцям. АТЕШ інформує, що раніше відстежували всі пересування зрадника від ресторану в Сімферополі, де той частувався горілочкою, до Генічеська, Херсона й Скадовська.

Однак не всі херсонці повірили в його смерть. Багато хто досі переконаний, що ДТП була інсценуванням. І саме цим пояснюються численні кострубатості в підозрілій історії. Адже що сталінські, що путінські цербери ніколи не вміли працювати ювелірно. А насправді гауляйтера вивезли в далекі теплі краї, аби сховати його від неминучої розплати за державну зраду. Та якщо чесно, мешканців сплюндрованого війною краю то вже не обходить. Єдине, чого вони хочуть, аби ніколи більше не бачити остогидлу пику агента «стрьомного» й не чути його істеричних патякань. Не здох кирило, то галушкою вдавило. А ще краще, аби стрємоусов «забрав із собою» у безвість й усіх інших поплічників ненависних «асвабадітєлєй», котрі тільки брешуть, мучать людей, руйнують та крадуть. Вони теж неприпустимо зажилися на цьому світі.