«Незалежно від того, чи битва за Україну сповнює надією чи страхом, Володимир Зеленський зарядив світ так, як ми не бачили десятиліттями», — пояснив свій вибір у середу Едвард Фелсенталь, головний редактор Time.

«Через кілька тижнів після того, як російські бомби почали падати 24 лютого, його рішення не тікати з Києва, а залишитися і згуртувати підтримку, стало доленосним. Від свого першого 40-секундного відео в Інстаграмі 25 лютого, яке показало, що Кабмін України і громадянське суспільство були непорушними та на своїх місцях, до щоденних промов, які дистанційно виголошувалися в парламентах, Світовому банку та на церемонії вручення премії «Греммі», Президент України був скрізь», — додав Фелсенталь, інформує «Голос Америки».

Раніше, 5 грудня, британське видання Financial Times також обрало Президента Зеленського «людиною року» за власною версією. На думку видання, він «став втіленням хоробрості та стійкості українського народу». Також Financial Times відзначило мужність української нації.

А за версією видання Politico, Президент України Володимир Зеленський став найвпливовішою людиною Європи у 2022-му. «Лише погляньте, як європейські лідери, які перемагають на виборах, біжать до Києва, щоб сфотографуватися з урочистим 44-річним чоловіком у його тепер культовій оливково-зеленій футболці. Стояти поруч із ним — ось як політики прагнуть, щоб їх бачили. Зеленський переконав решту Європи в тому, що її майбутнє пов’язане з Україною — в це мало хто вірив до вторгнення росії у лютому. Його комунікативні навички були ключовими.

Його риторика чітко вказує на зловмисність російського режиму, проти якого він бореться, розвіюючи віру значної частини Європи — особливо Берліна й Парижа — в те, що москва може бути партнером», — йдеться в публікації Politico.

Окрім того найпопулярнішим словом у матеріалах видання The New York Times в 2022 році стало слово «Україна». Нашу країну згадували понад 4,5 тисячі разів. Про це повідомила Американська соцмережа Reddit, що відстежує та складає рейтинг із десяти найпопулярніших слів у NYT за останні 123 роки.

До речі, цього тижня ВВС опублікувала список зі 100 жінок світу, які надихають та впливають на світ у 2022 році.