Про це інформують на сторінці міськради у Фейсбуці.

Члени комісії протягом місяця детально вивчали конкурсні пропозиції. Розпочали засідання з короткого огляду всіх концепцій, після чого в кожного учасника засідання була можливість висловитися з приводу тих робіт, які їм найбільше сподобалися.

Депутат Володимирської міської ради Андрій Гнатюк, який свого часу теж розробляв концепцію реконструкції центральної площі міста, зазначив, що площа Героїв дуже складна, адже становить собою три окремі зони, які архітекторам потрібно було зв’язати в єдиний комплекс. Член конкурсної комісії також зауважив, що серед запропонованих концепцій немає однієї, яка б стовідсотково відповідала всім вимогам, і висловив побажання, щоб у майбутньому проектанти звернули більшу увагу на ландшафти, а також вечірнє підсвічування будівель та малих архітектурних форм.

Перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук звернув увагу членів конкурсної комісії на те, що переможний проект має запропонувати зручне транспортне вирішення з під’їздами та місцями для паркувань, зокрема, біля готелю, центру культурних послуг та КМЦ. Окрім цього, переможці конкурсу мають тісно співпрацювати з проектантами, які розроблятимуть проект капітального ремонту площі Героїв.

Заступник міського голови Андрій Гудим наголосив на врахуванні історичної складової у майбутній концепції реконструкції площі, нагадавши, що колись через центр міста пролягала пішохідна вулиця Фарна, що варто відбудувати дзвіницю костелу, а під шаром асфальту є бруківка, яку можна відновити.

У підсумку члени конкурсної комісії одностайно визначилися з призовими місцями, які розподілилися так: перше місце посіла пропозиція архітектурного бюро «Урбан промо» (Львів), друге — проект від ТзОВ «Топ Гіп» (Рівне), третє — пропозиція Вадима Милостюка з Дніпра. Переможці конкурсу отримали премії відповідно по 59, 40,

30 тисяч гривень. Передбачається, що під час майбутнього проектування площі Героїв за основу братиметься концепція, яка посіла перше місце, але при цьому можуть використовуватись окремі елементи з двох інших переможних пропозицій. Отже, проект буде більш довершеним та відповідатиме всім поставленим вимогам.

Робота над проектом реконструкції площі виконуватиметься уже наступного року, проте безпосередньо ремонтні роботи розпочнуться уже після закінчення воєнного стану та Перемоги України.

Насамкінець члени конкурсної комісії зійшлися на думці, щоб звернутись до міського голови Ігоря Пальонки з пропозицією окремо відзначити місцевого художника Сергія Нечипорука, який також брав участь у конкурсі і вже не вперше пропонує власну концепцію реконструкції площі.

Волинська область.

Фото з відкритих джерел.