Прокоментував цю прикру новину директор лікувального закладу Володимир Лепеха:

- Справді, інфекційне відділення збираються закрити. Зрозуміло, що не ми ініціювали таке рішення. Річ у тому, що Національна служба здоров'я України не задекларувала пакет послуг для лікування інфекційних хворих, тобто держава не зробила замовлення з цього виду медичної діяльності. Причому така ситуація не тільки з Млинівською ЦРЛ, а з багатьма лікарнями України. НСЗУ замовлятиме пакет послуг для інфекційних хворих лише на опорні лікарні. Тобто навіть на тлі ковідної пошесті утримувати такі відділення, як у Млинівській лікарні, держава не збирається.

Отож у разі інфекційних болячок мешканці колишніх Млинівського і Демидівського районів лікуватимуться в Дубенській опорній лікарні. Начебто все зрозуміло і ясно. Однак виникає запитання: невже так звана децентралізація і медична реформа покликані лише скорочувати, закривати, скасовувати і таке інше? Мабуть, будь-яка реформа має захищати інтереси громадян, наближати надання різного роду послуг до людини, а не відфутболювати її за тридев'ять земель від місця проживання. Очевидно, що для багатьох краян є різниця, де лікуватися - у Млинові чи Дубно. Та й у багатьох людей за нинішньої скрути нема чим і за що доїхати у Дубно. А інфекційним хворим не бажано добиратись громадським транспортом, щоб не заражати інших.

У нинішніх складних обставинах єдиним виправданням таких кроків НСЗУ може бути лише війна... Хоча, можливо, чиновники НСЗУ почали б економити не на людях, а із себе. Бо живуть з податків тих, про кого вони просто не дбають. Та й дедалі частіше чути від людей емоційне, чи взагалі потрібна така служба.

Млинів Рівненської області.