Під «королевою полів» в області перебувало понад 285 тис. гектарів, з них залишаються недоладованими майже 140. Тобто більш як половина посіяної, сумлінно доглянутої та вирощеної кукурудзи й досі — в полі.

Вчасно зібрати врожай завадили рашисти, котрі раніше щедро «засіяли» землю вибухонебезпечними предметами, а нині щодня продовжують обстрілювати прикордонні громади Сумщини з усіх можливих стволів, а також із гвинтокрилів та безпілотників.

«Голос України» неодноразово розповідав про трагедії, що сталися на ланах області. Постраждали не лише сільськогосподарська техніка, а й люди.

У департаменті агропромислового розвитку Сумської обласної військової адміністрації повідомляють, що із 49% відведених під кукурудзу площ уже вдалось намолотити 1 млн 258 тис. тонн золотистого зерна. Качаниста дуже добре вродила: гектар поля дає в середньому 90,1 центнера. Згідно з даними департаменту це майже в півтора раза більше, ніж в середньому по Україні. У державі загалом впорядкували понад 85% зайнятих під кукурудзою площ, з кожного гектара одержали 65 центнерів зерна.

Сумська область.

Фото з сайту sunfloromash.com