Найдовше заводи працювали на Львівщині. У краї, інформує департамент агропромислового розвитку ОВА, з вересня переробили майже 1,1 млн тонн буряків, випущено 158,5 тис. тонн цукру - на 19,5% більше, ніж попереднього сезону.

Переважно зростаючий тренд у виробництві цукру, зазначає директорка департаменту Тетяна Гетьман, стимулює нарощування площ під буряками в місцевих господарствах. А погода сприяла покращенню якісних показників коренів. Саме внаслідок поєднання цих двох чинників істотно підвищилося виробництво цукру в регіоні.

Впродовж останніх п'яти років вал цукрового буряка в області збільшився на 38%, випуск «солодкого піску» зріс на 46,6%. Львівський цукор реалізується переважно на внутрішньому ринку, експортується майже 20% від загального виробництва - передусім до країн ЄС.