Ось і навідався у сільську гімназію, що в селі Залав’я. Зустрівся з педагогами, вислухав їх. Григорій Таргонський до обрання селищним головою працював головним освітянином Рівненщини, тож проблеми цієї галузі йому знайомі як нікому.
Керівник Рокитнівської громади ознайомився з тим, що зроблено в гімназії для поліпшення умов для учнів та вчителів. Адже діти у цьому селі, як іще в трьох, навчаються очно.

— І це дуже добре, — зауважує Г. Таргонсь-кий, — бо отримують повноцінні знання.

Встановлення витяжки у котельні, новий економніший насос, ремонт даху спортивної зали — директор Іванна Жуковська розповіла про зроблене останнім часом.

Питання, що потребує якнайшвидшого вирішення, — перекрити дах у приміщенні майстерні з трудового навчання та актової зали. Через старе покриття тут сиплеться стеля.

— Вишукаємо можливість відремонтувати дах за рахунок коштів місцевого бюджету, — каже керівник громади. — Сподіваюся, що депутати на найближчій сесії селищної ради підтримають надання фінан-сування для ров’язання цієї проблеми по Залавській гімназії. Адже досі все, що стосувалося дітей, було у пріоритеті.

Додам, що у Рокитнівській громаді чимало багатодітних сімей, як, зрештою, і в інших північних поліських селах Рівненщини.

Фото селищної ради.