Днями, інформує прес-служба НЕК "Укренерго", Ігор представляв енергетиків на спецпогашенні марки "Воїни світла. Воїни добра", присвяченій людям, що 24/7 відновлюють цивільну інфраструктуру після масштабних російських атак.

Та це й не дивно, адже з 24 лютого бригади Ладного ремонтували пошкоджені воєнно-терористичними діями підстанції "Укренерго" і високовольтні лінії електропередачі в найгарячіших місцях Запорізької, Одеської, Херсонської, Миколаївської, Дніпропетровської областей.

Не раз працювали в місцях досяжності ворожої артилерії, інколи і під обстрілами, коли ремонти цього вимагали. Зокрема, безліч разів ремонтували лінії, які заживлюють окуповану росією Запорізьку атомну станцію. Адже зрозуміло, що ЗАЕС без енергоживлення - пряма загроза ядерної катастрофи.

Відновлювали енергопостачання Херсона після деокупації, де була підірвана і замінована вся енергетична інфраструктура. Десятки кілометрів йшли слід у слід за саперами, в надважких умовах через дощі й негоду, там, де навіть спецтехніка не могла проїхати.

Отож, марка "Воїни світла. Воїни добра" - чудова присвята енергетикам та надзвичайникам, - переконані поштовики.

Тим часом за словами міністра енергетики України Герман Галущенка, генерація електроенергії продовжить забезпечувати її споживання, з'явився певний резерв потужності. Більше половини електроенергії країни виробляють Рівненська, Південноукраїнська та Хмельницька АЕС. В Одеській області у зв'язку з ремонтами мереж можливі стабілізаційні відключення. Енергетики Харківської області менш ніж за добу завершили ремонтні роботи та відновили електропостачання у Куп'янську та прилеглих районах, які напередодні були знеструмлені унаслідок ворожих обстрілів.

"Кожен сигнал повітряної тривоги змушує наші серця пропускати удар, - йдеться у повідомленні "Укрпошти". - Зі страхом за наші життя та життя рідних. А поза життям і смертю - за критичну інфраструктуру, яку так цілеспрямовано намагається пошкодити та знищити ворог, адже це особливо чутливо для нас взимку. Та останні кілька місяців ми стали впевненішими, що наші сміливі електрики, газовики, водопостачальники, зв'язківці та дорожники впораються".

Нагадаємо

"Укрпошта" присвятила перший випуск 2023 року саме цим людям. Вони відновлюють критичну інфраструктуру 24/7. Вони відновлюють цим наші звичні ритми життя.

Поштовики закликали подякувати за тепло, світло, воду, дороги та зв'язок!

"Так, щоб вони побачили це. Щоб відчули підтримку! Напишіть свої історії, коли поза чергами з'явилося світло і ви встигли на зустріч чи як минулося без вимкнень води, бо комунальники встигли полагодити все раніше!". ?

Як розповіли в "Укрпошті", "натхненням для зображення на художньому конверті став знімок із супутників, що сколихнув емоції кожного. Той, де всю планету вкрито яскравими проблисками світла, а Україну поглинула темрява. Але ми тримаємось, адже "життя переможе смерть, а світло - темряву". ?

Залишається додати, що кожна з ілюстрацій відображає процес роботи українських комунальників. Тираж поштового блоку - 300 000 примірників. Номінал кожної марки - М (відповідає тарифу на пересилання непріоритетного простого листа масою до 250 г у межах України). Автор випуску - Олександр Нікітюк.

Ну, а "свої історії", як закликали в "Укрпошті", не забарилися. Ось одна з них зі сторінки у Фейсбуці блогера і письменика Дмитра "Калинчука" Вовнянка.

"Надважлива, як на мене, перемога сталася днями... Гадаю, багато людей помітили, що світло або стали вимикати менше, або в окремих регіонах перестали вимикати взагалі.

Повністю запрацювали дев'ять блоків АЕС, додаткові блоки ТЕС... Це означає, що українські електрики - найкращі...

І хоч російські ракетні обстріли завдали енергосистемі України чималої шкоди, справжніх цілей, які мали російські терористи: деморалізувати українців, а основне - серед зими залишити нас без тепла і світла, простіше - заморозити - ворогу не вдалося!

Саме для цього була стрільба по житлових будинках і торговельних центрах. Це і ті самі "центри прийняття рішень", по яких русскіє не влучили, бо рученята вузликом, - наголошує Дмитро "Калинчук" Вовнянко і підсумовує для ворога невтішний результат: - Витративши багато мільйонів доларів на ці безглузді обстріли, русскіє добилися одного - українці знову зі світлом. І з теплом...

Сталося так тому, що наші електрики змогли швидко й оперативно ліквідувати всю шкоду, завдану ворогом... це неймовірний результат. Це умови для роботи лікарень і шкіл. Це бізнес, який оживе. Це військові частини і оборонні підприємства, які так само потребують світла".

Нам лиш залишається погодитися, що це хоч і не остаточна перемога, але, безсумнівно, ще одна виграна битва на енергетичному фронті. І саме з таких битв складається Перемога.