Люди ловили її по всіх доступних джерелах. Офіційні органи влади активно інформували в соцмережах. Створювалися чат-боти для «зворотного зв’язку» з населенням.

Ось кілька повідомлень того періоду:

Голова Державної прикордонної служби України генерал-майор Сергій Дейнеко звернувся до голови Державного прикордонного комітету білорусі генерал-лейтенанта Лаппо А.П., повідомляє офіційний сайт ДПСУ.

«З презирством!

З перших днів кривавого російського вторгнення в Україну білорусь активно підтримує країну-агресора. Колони техніки атакували не лише з боку росії, а й країни, яка стала бортпровідницею росії. Плюс використання бойових літаків, артилерії, балістичних ракет та інших засобів — з території білорусі», — цитує слова очільника ДПСУ сайт.

За словами Сергія Дейнека, він висловив «колезі» все, що думає про дії білорусі. І особисто про голову прикордонного відомства «братньої сусідки»: «Ти не гідний називати себе прикордонником!»

***

«Демонтуємо дорожні знаки на всіх дорогах країни. Пріоритет №1 — вказівні знаки, назви населених пунктів. Зібрані знаки передаємо місцевій владі та дорожникам.

У ворога жалюгідний зв’язок, вони не орієнтуються на місцевості. Давайте допоможемо їм потрапити прямісінько в пекло.

Укравтодор закликає усі шляхові організації, територіальні громади, органи місцевого самоврядування негайно розпочати демонтаж дорожніх знаків поблизу», — йдеться у повідомлені організації, розміщеному на її офіційній сторінці в Фейсбуці

https://www.facebook.com/Ukravtodor. Gov.Ua

***
Практичні поради від українських захисників населенню

УВАГА ВСІМ!!!

Ми, НПУ, НГУ, ЗСУ, СБУ та інші правоохоронні структури, віддаємо за Вас і Україну свої життя, а ви зробіть так, як написано, щоб нам допомогти ПОБОРОТИ ЦЮ НЕЧИСТЬ!!!!

З метою недопущення просування ворога по нашій території!!!

1. Якщо побачили колону танків, після них обов’язково поїде колона бензовозів. Зробіть все необхідне, щоб вони не пройшли. Блокуйте дороги, валіть дерева, розтягуйте сітки з воріт, будь-який спосіб підійде. Немає палива — немає техніки.

2. Якщо бачите, що колона зайшла в лісосмугу — валіть дерева, блокуйте також, не дайте їм вийти.

3. Якщо знаєте, що в лісі зупинився ворог, і впевнені на 100%, що це ворог, не жалійте ліс, запаліть його... новий виросте на кістках окупанта!!!

4. В кого в наявності ЕКСКАВАТОРИ, обкопуйте населені пункти, щоб ворог не міг проїхати, не чекайте, що хтось зробить це за вас!

5. До уваги власників ЗБРОЇ З ОПТИЧНИМИ ПРИЦІЛАМИ, не обов’язково у відкриту йти на ворога, стріляйте з відстані по колесах, це зупинить транспорт, далі — по обстановці.

6. Знімайте вказівники на місцевості, всі ви орієнтуєтесь, ворог — ні. Якщо запитують, де знаходимось — проявіть фантазію, ДЕЗІНФОРМУЙТЕ ворога.

7. Всі чули про мітки, які роблять диверсанти на будівлях, поблизу важливих об’єктів тощо. Засипайте землею, заливайте смолою, знищуйте будь-яким чином.

8. Якщо є інформація, що ворог на підході, паліть солому, шини у великих кількостях, чорний дим дезінформує, у ворога буде думка, що населений пункт вже обстріляний, це допоможе виграти трохи часу!!!

Будь яка допомога зараз важлива!!!

Слава Україні, Героям Слава — вітаємося тільки так, нехай чують, куди приїхали по смерть!!!!

Поширюйте цей пост, разом ми  — сила!!!

https://www.facebook. com/UkrainianLandForces

***

УВАГА ТЕРМІНОВО НАДВАЖЛИВО

Українські військові розшукують колону ворожої техніки, що позначена літерою V.

Наголосимо! Це особливо небезпечні терористи, які прибули в Україну зі спеціальним завданням.

Техніка рухається в бік Києва.

Дуже важливо.

Звертаємося до всіх громадян Київської області та Києва! Всі хто бачив, зафіксував, знає місце знаходження цієї колони, терміново надати дані українським захисникам, або за можливості не дозволити їх подальше переміщення.

Це вкрай важливо!

Для цього функціонує спеціальний ОФІЦІЙНИЙ чат-бот в Telegram —
https://t.me/stop_russian_war_bot

Збирала Ольга ВІТЕР.