Дехто з них — місцевий, михайлівський, а дехто оселився у цьому селі, тікаючи від війни. Їх об’єднала і здружила спільна справа — допомога нашим військовим.

75-річна Валентина Солодка  приїхала в Михайлівку з Сєвєродонецька Луганської області. Спочатку сама в’язала шкарпетки та передавала для захисників, а потім до неї приєдналися місцеві й такі самі переселенці. Маленька, тендітна, товариська та жвава жіночка змогла згуртувати людей в одну команду.

Чергового разу, коли я навідалася до Валентини Іванівни, щоб забрати готові речі, застала команду за роботою. Того дня в її домівці були не всі «павучки». Поспілкувавшись з присутніми, зрозуміла, що в кожного з них свої обов’язки: одні розпускають старі речі, другі — змотують нитки в клубки, треті — в’яжуть.

Серед тих, хто готує матеріали для роботи, місцеві жительки Тетяна Тарновська, Галина Мовчан та учениця 4-го класу Вікторія Ніколенко. Допомагають їм Людмила Зіміна з Сєвєродонецька, Олена Осадчук із Лисичанська, Едуард Жовнір із Костянтинівки та Денис Лазур із Торецька. В’яжуть шкарпетки Валентина Овдієнко з Енергодара, Надія Лазур із Торецька та Тетяна Гудим із Волновахи. А Валентина, окрім шкарпеток, із січні взялася в’язати ще й балаклави.

Робота у ВЗУ кипить щодня! Але… «павучки» потребують допомоги. Тому звертаються до мешканців Михайлівки, інших сіл Олександрівської громади та всіх охочих із проханням надати старі речі для розпуску на пряжу чи саму пряжу. Також вони з радістю приймуть усіх, хто захоче поповнити їхню команду. 

Телефонуйте: 095 164 64 51.

Юлія САМОФАЛОВА, волонтерка.

Кіровоградська область.