Стратегічна сесія організована за сприяння Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та за підтримки американського народу через проект USAID «Говерла».

Учасники тематичних дискусій також обговорювали розвиток туризму, збереження природної та культурної спадщини, виробничу забудову, благоустрій територій, забезпечення транспортною та інженерною інфра-структурою.

Перед учасниками семінару виступили перший заступник голови Закарпатської облради Андрій Шекета, голова обласної військової адміністрації Віктор Микита, Міжгірський селищний голова Василь Щур, керівник програм з розвитку місцевого самоврядування і децентралізації влади Агентства США з міжнародного розвитку USAID Марат Кюрчевський та інші. Участь у заході також узяли депутати облради Василь Юрик і Микола Дербак.

«Приємно вражений рівнем заходу в плані участі еліти громади та рівня фахівців з планування. Адже йдеться про стратегічний документ, який визначатиме долю цієї території на десятки років, тому важливо максимально включитися в процес планування. На мою думку, саме місцеве самоврядування найближче до народу, тому йому і належить брати вирішальну участь у розробці такого роду проектів», — наводить слова Андрія Шекети прес-служба обласної ради.

Ужгород.