Книгарня заповнена людьми, а всі примірники книжки автора розпродано. Його виступ, який можна також назвати і чудовою лекцією про сьогодення, минуле й майбутнє України, надихає.

За словами автора видання, багато політиків, військовиків кажуть, що не очікували такого жорстокого вторгнення від сусіда. Але уроки історії свідчать про те, що росія завжди воювала з нами: як не фізично, то намагалась знищити як націю. І її агресія — тільки підтвердження історії. Думка про те, що мир з росією може нам коштувати дорожче війни, — парадоксальна, але, як бачимо зараз, правдива.

Автор вважає: саме зараз світ має знати про нас якнайбільше. Позиції України сильні як ніколи. Якщо ми спробуємо порівняти їх з тим, що було 100 років тому, і як світ нас тоді НЕ захищав... Зараз Україну знають, і це також завдяки культурі й мистецтву. В’ятрович каже про те, чому б у загальнонаціональному телемарафоні не виділити хоча б годину на день на українські освітні історичні передачі?

Історія важлива. Ми бачимо, як на тимчасово окупованих територіях росіяни одразу знищують літературу, замінюють вчителів. Намагаються забрати собі нашу історію. Автор книжки каже, що цю війну можна назвати ще й «війною історій».

Багато цікавого ще висловив Володимир В’ятрович. Будемо читати про це в його книжках.



Фото автора.