Свідоцтва на право власності на квартири вручено у Вінниці 47 щасливим новоселам. Житло вони отримали в зданому в експлуатацію 5-поверховому будинку у новому мікрорайоні міста «Академічний».

За словами заступника голови Вінницької облдержадміністрації Романа Аксельрода, новосели придбали житло дешевше від ринкової вартості завдяки участі у двох державних програмах. Частину квартир реалізовано за сприяння Державного фонду молодіжного житлового будівництва, решта власників скористалася програмою пільгового кредитування, коли держава компенсує 30 відсотків вартості будівництва (постанова Кабміну №140 від 2009 року).

Молоді сім’ї, які стали новоселами, придбали в новобудові дев’ять 4-кімнатних квартир, 21 — 2-кімнатну, 16 — однокімнатних та одну 3-кімнатну. Голова правління концерну «Поділля», депутат Вінницької облради Тимофій Гіренко наголосив, що будівельники використали нову систему утеплення будинку — так звані міжкімнатні термостати і регулятори температур. Встановлено котли для індивідуального опалення кожної квартири.

Забудова мікрорайону «Академічний» триває з 2008-го. На 68 гектарах планують звести 114 житлових будинків, а також школу на 1200 учнів, п’ять магазинів, кінотеатр, дитячі садки та інші заклади.