Саме така ідея нового одноактного балету Академічного театру «Київ Модерн-балет» у постановці Раду Поклітару, прем’єру якого глядачі могли побачити у МЦКМ. Не менш захоплюючим було й перше відділення — балет на одну дію «Вгору по річці» на музику Олександра Родіна, утім, зупинимося на прем’єрі.

Дійство відбувається під музику Шопена. Через впевнені та граціозні рухи танцівників і танцівниць глядач може споглядати справжню феєрію утвердження життя. Загалом це про нас сьогоднішніх. Про тих, хто живе тут і зараз, хто до дрібниць відчуває швидкоплинність нашого часу і хто робить усе можливе, щоб зрештою настала така очікувана всіма нами Перемога. Тож мріємо про щасливе завтра. А ще маємо проектувати щасливе майбутнє після завершення війни.

«Всепереможна поліфонія руху, музика Шопена, сонячне світло — все це одноактний балет «Завтра». Такої надії, такої спраглості до щастя і Перемоги, перехоплення подиху від емоцій давно не відчувалося у мистецьких творах-рефлексіях на сьогодення.

Вітаю театр, чудових виконавців і Раду з успіхом, прем’єрою, весною, яка обов’язково подарує наше завтра і принесе Перемогу», — написала на своїй сторінці у Фейсбуці відомий театральний критик і мистецтвознавиця Ольга Стельмашевська.

І це насправді так. Тож з упевненістю можна сказати, що ідея Раду Поклітару створити світлий проект, який би допоміг пережити темні часи, вдалася. І назва вистави «Завтра» говорить про те, що і автор, і артисти впевнені в тому, що завтра буде, і воно буде саме таким, яким ми хочемо його бачити. Переможним! Віримо в це і ми, глядачі.

Фото надано театром.