Лісосмуги — дієвий захист автошляхів від снігопереметів, а ґрунтів — від ерозії. Саме з цією метою Служба автомобільних доріг ініціювала висаджування дерев на одній із ділянок траси 
Р-24 Татарів—Кам’янець-Подільський, а добру справу підхопили в Коломийській райдержадміністрації та Гвіздецькій територіальній громаді.

Процес контролював начальник Служби Василь Буджак, а голова Коломийської РВА Любомир Глушков запевнив, що підтримають ініціативу і на інших ділянках району. Надалі засаджувати лісосмуги будуть дорожні бригади, а допомагатимуть доглядати за саджанцями й територіальні громади. Того разу пощастило, бо наступного дня випав рясний дощ. А загалом на перших порах тендітні рослини треба поливати та обгородити від шкідників.

На місце події прибув голова сусідньої Підгайчиківської ТГ Ігор Мартинюк. До справи долучилися представники народного депутата Едуарда Прощука, та особисто прибув народний депутат Олег Марусяк. Тож ініціативу підхоплять і в інших районах області.

«Користь від лісозахисних смуг особливо відчутна взимку під час снігопадів, бо там, де нема таких посадок, більша загроза утворення заметів і додаткові навантаження на дорожників для їх розчищення», — зазначив Василь Буджак.

Закликаємо громадян відповідально поставитися до праці та не нищити саджанців. А заодно не смітити в лісосмугах і загалом на узбіччях. Адже це не тільки естетика, а й безпека учасників дорожнього руху.

Івано-Франківська область.

На знімку: під час висаджування дерев.

Фото автора.