Майже 260 будинків на 30 вулицях Краматорська зараз потерпають від підтоплення. Вода прибуває.

Обласна влада Донеччини координує роботи з мінімізації наслідків розливу: на місці надзвичайної події працюють рятувальники ДСНС, комунальні служби та представники профільних департаментів обласної й Краматорської міської військових адміністрацій.

«Створюємо умови для мінімізації наслідків розливу, розселяємо людей із постраждалих будинків до тимчасового житла», — повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, наголосивши, що відселення потребують 15 осіб.

У Головному управлінні ДСНС Донеччини поінформували, що надзвичайна подія трапилася в селі Городещине Краматорської громади. Працівниками служби було врятовано 3 осіб, з них 2 жінки, 1 чоловік з обмеженими фізичними можливостями. Евакуйовано 12 осіб, серед яких 2 дітей (дівчинка та хлопчик) та 10 жінок.

«Здійснюються підготовчі заходи щодо створення загородження у водоскидному шлюзі за допомогою бетонних блоків, мішків з глиною і піском та розчищення русла річки Бичок для мінімізації наслідків розливу води», — наголосили в ДСНС.

Донецька область.


На знімках: наслідки розливу води у Краматорській громаді.

Фото Донецької обласної військової адміністрації.