Про це інформує прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Нас продовжують підтримувати й надсилати свою допомогу 35 країн, міжнародні та партнерські організації, український та іноземний бізнес і безпосередньо медичні заклади інших країн.

Загалом за період воєнного стану надійшло: лікарських засобів - 514 047 003 од., витратних матеріалів та засобів індивідуального захисту - 152 248 031 од., інструментів - 1 289 945 од., комплексних наборів - 13 924 од., обладнання - 427 251 од., укомплектованих тактичних аптечок - 144 143 од., медичних меблів - 618 од., медичного транспорту - 542 од., бронежилетів та касок для медичних працівників - 1 632 од., іншого - 68 078 059 од.

Гуманітарна допомога розподіляється для закриття потреб медичних закладів у всіх регіонах України, переважно для тих, що розташовані в зоні бойових дій та поблизу них, а також тих, що займаються лікуванням поранених. Крім того, у центрі особливої уваги - заклади регіонів із великою кількістю внутрішньо переміщених осіб.

Збір даних про медичні потреби, облік залишків на регіональних складах та в закладах охорони здоров'я, а також розподіл медичної гуманітарної допомоги відбуваються через інформаційно-аналітичну систему "MedData", що забезпечує контрольованість і прозорість процесу.

"Крок за кроком ми йдемо до Перемоги і з кожним днем дедалі більше відчуваємо, як важлива для нас підтримка друзів України! Дякуємо партнерам за збережені життя і здоров'я українців!" - зазначає заступниця міністра охорони здоров'я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.