Розпочався захід вшануванням пам’яті всіх володимирчан, які загинули у війні з росією, захищаючи Батьківщину.

З перших днів російської агресії, зазначив Ігор Пальонка, міська рада перелаштувала роботу всього управлінського механізму до умов військового стану. Запрацював координаційний центр, який разом із виконавчим комітетом згуртував усіх мешканців у спільному прагненні наблизити Перемогу. Велику підтримку з початку повномасштабного вторгнення надавали міжнародні партнери. Завдяки надісланим та придбаним за власний рахунок генераторам вдалося забезпечити енергетичну безпеку міста та успішно провести складний опалювальний сезон. Незважаючи на труднощі та виклики воєнного стану, без збоїв працювали й інші міські служби, які забезпечували стабільне життя громади.

Основним акцентом у роботі виконавчих органів, наголосив І. Пальонка, була й залишається підтримка ЗСУ та посилення обороноздатності, на що торік із бюджету громади спрямовано понад 88 мільйонів гривень. Кошти на зміцнення обороноздатності України збирали й працівники виконавчих органів міськвиконкому. Зокрема, за рахунок переданого одноденного заробітку торік вдалося зібрати понад 300 тисяч гривень, за які придбали для військових два квадрокоптери Мавік, зарядну станцію Eco Flow та 12 планшетів.

Виконавчі органи міської ради опікувалися й новими мешканцями громади. З початку війни Володимир прийняв приблизно сім тисяч вимушених переселенців, майже половина з яких обрали місто як тимчасовий прихисток. Їм допомагали із поселенням, працевлаштуванням, забезпечували продуктами, одягом, а також надавали послуги психолога та юриста. У місті нещодавно запрацював інтеграційний простір для ВПО.

Насамкінець І. Пальонка коротко розповів про плани на 2023 рік та пріоритетні напрями роботи. Це, як і раніше, буде підтримка військовослужбовців та їхніх родин, забезпечення мешканців громади якісними житлово-комунальними, соціальними, медичними та освітніми послугами.

— Серед головних напрямів роботи міської ради у 2023 році залишається розвиток інфра-
структури громади, — зазначив він. — Зокрема, важливим проектом, робота над яким розпочалась ще торік, є створення реабілітаційного центру для військовослужбовців, які потребують відновлення і фізичного здоров’я, і психологічного. Ще одним масштабним проектом 2023 року стане будівництво укриття для ліцею імені Олександра Цинкаловського. Нинішнього року планується також завершити будівництва нового приймального відділення Володимирського ТМО, де лікарі надаватимуть якісну ургентну допомогу та проводитимуть дослідження на сучасному медичному обладнанні.

Цей звіт показав, що місто, яке розташоване далеко від лінії фронту, щодня живе його турботами. Сотні його мешканців захищають Україну зі зброєю в руках, а ті, хто перебуває у глибокому тилу, не забувають про своїх оборонців. Тепер у них свій фронт — волонтерський. І мешканці Володимира його тримають міцно.

Фото із сайту Володимирської міської ради.