Інформує прес-служба Київської обласної державної адміністрації на власній сторінці у Фейсбуці. 

Це один із головних підсумків засідання обласної ТЕБ та НС. 

До надзвичайних ситуацій – ми готові. Обстановка в смт Іванків Вишгородського району, де напередодні розмило дамбу, також контрольована.

Очікується, що повені на Київщині продовжуватимуться. За прогнозами, максимальних показників рівень води у басейні Дніпра досягне цього тижня. Тому мешканці області та влада на місцях, де є ризик підтоплення, мають це врахувати.

Щоб підготуватись, голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко дав низку доручень.

Організувати в області оперативні штаби й мобільні групи для управління роботами під час повені та паводків.

Головному управлінню Нацполіції в області – організувати безпечний рух автотранспорту в умовах складної паводкової ситуації. 

Профільним службам – моніторити якість питної води в регіоні.

Також посадовець зобов’язав екстрені служби – ДСНС, «Київську службу порятунку» та інших – утримувати у постійній готовності до застосування наявні сили та засоби.

«Мусимо бути напоготові, щоб гарантувати безпеку і добробут людей. Ситуацію з паводками в регіоні я тримаю на особистому контролі. Ми впораємось, працюючи злагоджено і системно. В одній команді з вищим військово-політичним керівництвом нашої держави та Президентом, перед якими зараз стоять значно складніші задачі», – йдеться у повідомленні від КОДА.

Вл. інф.

Фото зі сторінки КОДА в Фейсбуці