Головний агроном Олександр Олефіренко.

Землю потрібно якнайшвидше розмінувати фахівцям, щоб аграрії могли спокійно і вчасно засіяти лани. Сільгоспвиробники також мають значні фінансові складнощі. Навіть зараз, у розпал весняно-польових робіт, ризики залишаються високими, адже повномасштабна війна триває...

Та Україна буде з хлібом. У цьому переконані в навчально-дослідному господарстві «Ворзель» Національного університету біоресурсів і природокористування (НУБіП) України.

Поля навчально-дослідного господарства «Ворзель», що працює на Київщині, були всіяні мінами та осколками ракет російських окупантів. Та аграрії розуміють важливість надійного тилу для захисників Батьківщини. Вважають свою справу другим фронтом у боротьбі з ворогом. Тож після розмінування розпочали сівбу.

— Чекаємо хорошого врожаю пшениці, соняшника, кукурудзи, адже все робимо за наукою, — каже директор Анатолій Костецький. — Люди у нас працьовиті, розуміють, що хліб — теж зброя.

Головний агроном Олександр Олефіренко сів на сучасний трактор, де під контролем бортового комп’ютера сіє соняшник. Увесь процес автоматизовано.

Механізатор Вадим Осіпов розповідає, скільки лиха накоїли орки в курортному містечку Ворзель. І переконливо додає: «Перемога обов’язково буде наша. Ми на своїй землі...».


Фото автора.
Більше фото тут