Головна мета, яку поставили перед собою чітко й амбіційно, — придбати для захисників такий необхідний для них сучасний потужний дрон.

Йшли маленькими, але впевненими кроками — перша 1000, 10 000... Нарешті — заплановані 100 тисяч гривень! Тож наприкінці березня сільський голова Кетрисанівки Віктор Поліщук і представники дитячого парламенту сільської ради передали ЗСУ дрон вартістю понад 110 тисяч гривень!
На знак вдячності військові організували для дітей та молоді екскурсію музеєм 3-го полку спецпризначення імені князя Святослава Хороброго і навіть почастували юних патріотів справжнім солдатським обідом.

Поставленої мети досягнуто!

Проте жителі громади не зупинилися і продовжили збирати кошти... 150, 200, 300 тисяч! І от уже спільними зусиллями зібрано понад 340 тисяч гривень.

На решту зібраних коштів громада придбала... ще два дрони! Один передали на Донецький напрямок, другий вирушив на Херсонщину. Обидва дрони отримали бійці з Бобринецької та Кетрисанівської громад, які нині воюють на передовій.

Завдяки співпраці з волонтерами Анатолієм Лінніковим та Антоніною Горбанець у громаді точно знали, що саме потрібно захисникам, тож до дронів додали медикаменти, засоби гігієни, їжу та обереги для українських воїнів від наймолодших жителів громади.

Активних відзначили ноутбуками

За ініціативою голови громади Віктора Поліщука і секретаря сільської ради Людмили Олексієнко території, на яких було зібрано найбільше коштів і які мали діючих членів шкільного парламенту, отримали ноутбуки для навчання та дозвілля. Вручення відбулося у рамках впровадження п’ятирічної молодіжної програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Мріємо та діємо», спрямованої на розвиток та підтримку молоді в Україні. Передали ноутбуки керівник ГО «Стратегія майбутнього» Тетяна Котенко і керівники Кропивницької райдержадміністрації.

На часі — допомога автомобілями

З’ясувавши під час поїздок на передову потреби військових та врахувавши свої можливості, в громаді вирішили передати ЗСУ чотири автомобілі — ВАЗ 2121 «Нива», який перебував на балансі сільської ради, та отримані «в спадщину» від Бобринецької РДА під час адміністративно-територіальної реформи ще один автомобіль «Нива» та два автомобілі ГАЗ-3102 «Волга». Машини потребували значного ремонту, який виконали в громаді. За кошти місцевого бюджету придбали необхідні для цього запчастини, шини, акумулятори.

Благодійність — один із найкращих трендів сучасності, переконані в громаді. Що більше людей до неї долучаються, то ліпшим стає світ для всіх, то ближчою стає Перемога. Тож, кажуть, продовжують впевнено рухатися наміченим курсом, щоб завтра опинитися на фінішній точці під назвою «Вільна Україна».

Кіровоградська область.

Фото надано громадою.