Цими травневими вихідними в Івано-Франківську відзначатимуть чергову, 361-шу, річницю присвоєння місту Магдебурзького права. Пафосно говорити нині про старовинний ошатний і затишний обласний центр можна без зупину, адже є чимало здобутків і перемог, а головне — розвиток і перспектива. Та головний пріоритет — комфорт мешканців. Саме для його забезпечення місцева влада проводить конкурси мініпроектів «Бюджет участі». На їх реалізацію цьогоріч передбачено майже 25 мільйонів гривень.

«Голосування відбулося у ЦНАП та онлайн, — повідомив міський голова Руслан Марцінків. — Із 104 проектів переможними вийшли 38. Серед них п’ять — щодо благоустрою малих вулиць, де передбачено найбільше фінансування — до 3 мільйонів гривень. Важливо, що разом із містянами в конкурсі задіяні й села Івано-Франківської громади».

Шість проектів стали переможцями в конкурсі щодо озеленення та дев’ять — стосовно іншого благоустрою. Решта — освітні. На реалізацію кожного з них передбачено до 500 тисяч гривень.

Приміром, на облаштування спорткомплексу просто неба на території ліцею № 23 імені Романа Гурика. А ще замінюватимуть у навчальних закладах вікна і двері, встановлюватимуть енерго-
ощадне освітлення, ремонтуватимуть укриття, їдальні, дитячі майданчики тощо.

Проекти «Бюджету участі» треба реалізувати до кінця року. Як показав досвід, колективи закладів та громадські організації активно допомагають впроваджувати плани. Так, крок за кроком, змінюється обличчя міста. Адже добробут залежить не лише від влади, а й від кожного з його мешканців.

Заснований у 1662 році Станіславів (нині Івано-Франківськ) береже традиції та йде в ногу з часом.

Івано-Франківська область.