Ознайомили нових експертів із командою спеціалістів РАЕС, яка координує їхню роботу тут, адже постійний зв’язок є важливою складовою успішної співпраці. Куратором від РАЕС за цим напрямом є заступник головного інженера з технології та інжинірингу Ігор Курінний.

Під час зустрічі проведено передачу повноважень від шостої команди експертів МАГАТЕ — сьомій. Експерти впродовж трьох тижнів травня працювали на промисловому майданчику, зокрема відвідали кризовий центр, навчально-тренувальний центр і провели спостереження за навчанням персоналу. Вони презентували наступникам підсумки своєї роботи, а також пропозиції щодо можливих напрямів подальшої діяльності.

Враховуючи, що кожен експерт має вузьку спеціалізацію, спостереженнями охоплюються різні напрями діяльності АЕС. Ними здійснюється щоденний моніторинг ситуації за сімома фундаментальними принципами безпеки. Планується, що сьома група приділятиме більшу увагу фізичній захищеності РАЕС. Також очікується, що акценти зосередяться на безпеці ядерної установки та співпраці з відділом розвитку персоналу станції задля збереження здорового психологічного клімату в колективі.

Вікторія ЛЕОНОВА, керівник прес-центру Рівненської АЕС.