Велика медична родина (зліва направо): Сергій та Інна Радьки, Олена Задніпряна (сімейний лікар), Віта Буря (головна медична сестра), в центрі — майбутня медикиня Маргарита (донька Сергія та Інни).

Проте дружина неодноразово ділилася з чоловіком мрією створити власний бізнес у медичній сфері.

Раніше такий крок завжди був не на часі, а тим паче — з початком повномасштабної війни. Родину, як і більшість українців, вона застала зненацька, викликала страх перед майбутнім. Невизначеність, ризики та низка інших факторів були не на користь відкриттю власної справи.

Все змінив випадок: подружжя запросили у Вінницю на конференцію фізичних-осіб підприємців, де в обох стався справжній переворот свідомості. Виступи успішних бізнесменів надихнули сімейну пару на створення власного бізнесу.

«Раніше я була найманим працівником, трудилася в установі, в організації роботи якої багато чого ще потрібно розвивати та удосконалювати, аби людям було комфортно отримувати там медичні послуги. А хотілося створити приватні кабінети сімейної медицини, в яких буде приємна атмосфера, гарний свіжий ремонт, де працюватимуть спеціалісти, які постійно підвищують кваліфікацію. Щоб усе було, як кажуть, для людей!» — розповіла Інна.

Торік у листопаді Інна Радько зареєструвалася як приватний підприємець, отримала ліцензію та взяла в оренду два кабінети. Разом із чоловіком облаштували та обладнали їх відповідно до табеля оснащення. Взяли на роботу двох лікарів та медсестру. Інна уклала договір із Національною службою здоров’я України щодо провадження господарської діяльності з медичної практики. Системна кропітка праця, помножена на любов до своєї справи, дала плоди — Радьки отримали чимало постійних задоволених клієнтів.

«Ми з чоловіком переконані: кожен повинен зробити свій внесок, щоб допомогти країні впевнено стати на ноги. І якщо це робити, займаючись улюбленою справою, ми приречені на щасливе майбутнє. А почувши про урядову грантову програму «єРобота», яка допомагає охочим створити новий або розвивати існуючий бізнес, я подумала, що це наш шанс масштабуватися і ми не можемо його проґавити!» — згадує Інна Олександрівна.

Родина вирішила поборотися за безповоротний грант від держави на розвиток власної справи, аби відкрити ще два кабінети і дати роботу ще трьом медикам.

Ідею Інни Радько, викладену в структурованому бізнес-плані, фахівці служби зайнятості визнали перспективною, і підприємиця стала однією з переможців програми «єРобота». Відтепер, завдяки урядовій ініціативі, ще більше клієнтів подружжя Радьків мають змогу отримувати якісні медичні послуги в їхніх приватних кабінетах.

Посприяла Державна служба зайнятості і в пошуку для приватної клініки кваліфікованих спеціалістів. Адже ще одна можливість підтримати власний бізнес — скористатися державною підтримкою та отримати компенсацію витрат за працевлаштованих осіб на нові робочі місця.

Фото надано Кіровоградським обласним центром зайнятості.