Голова облради М. Лукашук, народні депутати Ю. Корявченков та О. Криворучкіна, керівник ОВА С. Лисак під час вручення авто.

Ці вісім «швидких» марки Mercedes Benz Sprinter 316 та одна Ford Transit надійшли завдяки Офісу Маршала Нижньосілезького воєводства, Нижньосілезької Служби швидкої допомоги, Нижньосілезької спеціалізованої лікарні імені Й. Громковського та медичного центру «DOLMED». Вони задовольнятимуть потреби громад, Сил оборони та поліції. Загалом цього разу до України прибуло 17 автівок. Вісім із них поїхало до Кіровоградської області.

Народний депутат України Юрій Корявченков під час вручення машин розповів, що постійний контакт із нашими міжнародними партнерами для підтримки України — це окремий напрям роботи в часи повномасштабної війни: «Восени ми приймали польську делегацію в Криворізькому районі, щоб показати, які звірства коїть рф, якої допомоги потребують наші військові, рятувальники та лікарні. І вже в грудні Сеймик Нижньосілезького воєводства проголосував за виділення 5,1 мільйона євро для підтримки України й, зокрема, громад Дніпропетровської області. І тепер Дніпропетровщина отримала ці авто».

Депутат підкреслив, що допомога від наших партнерів, справжніх друзів України, — це не просто підтримка тих, хто щоденно рятує життя українців та наших Героїв на фронті, а й важливий прояв солідарності та підтвердження того, що ми не самі в боротьбі з агресором.

«Щиро дякуємо Польщі та польському народу за допомогу, за безцінну підтримку українського народу! Разом переможемо!», — сказав Юрій Корявченков.

Голова обласної ради Микола Лукашук підкреслив, що це вже п’ятий гуманітарний вантаж від Польщі, який отримує регіон: «Окрема подяка депутатам Сейміку Нижньосілезького воєводства. Вони відвідали Дніпропетровщину, ознайомилися із ситуацією. У результаті надавали нам потужну підтримку у вигляді гуманітарної допомоги».

Керівник обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Радій Шевченко зазначив, що до повномасштабного вторгнення в області на 100 відсотків оновили автопарк санітарного транспорту. Але машини поступово зношуються, а з початком повномасштабного вторгнення додалися виклики й на місця ворожих «прильотів».

«Сучасні «швидкі» потрібні завжди. Зараз в умовах воєнного стану автівки зношуються в рази швидше. У нас постійно на викликах працює 220 бригад. Лише за минулу добу наші бригади здійснили майже 1,3 тисячі виїздів. Тож це чергове оновлення дуже на часі», — переконаний медик.

Загалом з початку великої війни Дніпропетровщина отримала понад сімдесят «швидких». Зокрема, від фундації першої леді Олени Зеленської, фонду United 24, благодійників. Велику партію зі 36 автівок придбали державним коштом.

Під час урочистого вручення автівок медикам народний депутат України Олена Криворучкіна запевнила присутніх, що допомога українським медикам від партнерів буде продовжуватися: «Далі буде! Чекаємо на сформований перелік медичного устаткування для криворізьких лікарень».

Дніпропетровська область.

Фото Дніпропетровської обласної ради.