Голова Старосільської громади Михайло Кузьмич запросив нас у Вежицю. Там ми переймали досвід милосердя у Валерія Кузьмича. Цей чоловік віддав для тих, над ким позбиткувалася доля, — покалічених, лежачих, невиліковно хворих — власні будівлі, створивши у такий спосіб притулок, який став домівкою для 16 знедолених осіб з різних куточків України.
У цьому притулку ось уже десять років проживає дівчина Галина, рідним містом якої була Нова Каховка на Херсонщині. У неї є одна заповітна мрія — бачити своє рідне місто вільним від російської окупації.
Тоді ж Галина попросила мене передати 1000 гривень, які вона зекономила зі своєї пенсії, бійцям Збройних Сил України, для підтримки визволення Нової Каховки.
При першій нагоді я виконав обіцянку, дану Галині. Зустрівся з військовими, які наразі перебувають на службі в Херсонській області, і передав їм конверт з грішми від нашої самовідданої Галини. Як і я, хлопці були вражені цим вчинком дівчини.
Я впевнений, що мрія Галини здійсниться — її рідне місто не топтатиме російський окупант.

Олександр КОХАН, начальник Сарненської РВА.

Рівненська область.

На знімку: мешканка будинку милосердя з Вежиці Галина передає Олександру Кохану зекономлені з пенсії 1000 гривень для ЗСУ.

ФотоСтаросільської сільської ради.