«Дніпро-1» (Україна) — «Панатінаїкос» (Греція, Афіни). 1:3.

Голи: Шпорар, 10, Джурічіч, 74, Яннідіс, 84 (п), Танчик, 90.

«Дніпро-1»: Кінарейкін, Мірошниченко, Сваток (Когут, 61), Сарапій, Кравець (Каплієнко, 73), Бабенко (Танчик, 83), Бланко (Горін, 83), Гуцуляк, Рубчинський, Третьяков (Адамюк, 61), Довбик.

Тренер — Олександр Кучер.

«Панатінаїкос»: Бріньйолі, Коцірас, Сгенкенвельд (Єдвай, 24), Магнуссон, Карлос, Перес, Джурічіч (Манчіні, 78), Вільєна (Чокай, 70), Паласіос, Шпорар (Яннідіс, 78), Бернард (Вербич, 70).

Тренер — Іван Йованович.

Рефері — Даніеле Кіффі (Італія).

Кошице (Словаччина). Кошицька футбольна арена.

Матч для дніпрян видався складним. І не тому, що суперник мав і клас вищий, і необхідний вишкіл. До речі, в його стартовому складі був лише один... грек (оборонець Яніс Коцірас) — решта легіонери.

Отже, не тільки ці причини призвели до невдачі української команди. Насамперед варто зазначити, що самі умовні господарі діяли не в найкращий спосіб. У них було багато втрат м’яча, у діях — зайвої метушні. Вони дуже старалися, намагалися підтримувати швидкий темп. Але цього було замало для досягнення мети.

Дніпровським футболістам бракувало точних ударів по воротах, осмислених і чітких комбінацій.

Натомість суперник мав чіткий план на поєдинок і виконав його. Гості забили швидкий гол. До перерви вони діяли другим номером і більше руйнували.

Після перерви «Дніпро-1» активізувався, провів кілька гострих атак. Але не забив, а натомість пропустив контрвипад «Панатінаїкоса». І рахунок став неприємним. А реалізований грецьким клубом пенальті, висловлюючись боксерською термінологією, став справжнім нокаутом.

Лише на останній хвилині основного часу дніпряни «розмочили» рахунок. Але забитий м’яч не дає жодних підстав сподіватися на підсумковий позитивний результат. Виправити ситуацію на стадіоні з надто темпераментною аудиторією — це мало реально.

Матч у відповідь відбудеться в Афінах 1 серпня.

Фото: СК Дніпро-1